Bahan-bahan:
Semangkuk rumpai laut
Ikan sardin direbus 4 ekor (ditumbuk)
Bawang merah 8 biji (ditumbuk)
Bawang putih 3 ulas (ditumbuk)
Lada hitam 1 sudu besar (ditumbuk)
Cili padi dihiris secukup pedas
Sebiji bawang besar dihiris
Kelapa 1 biji (separuh di ambil santan nya) (separuh lagi di buat kerisik. jangan tumbuk sampai pecah minyak)
7 biji limau kasturi diambil jus nya
Cara menyediakan:
1. Rebus rumpai laut sekejap sahaja dan diketepikan
2. Bahan yang ditumbuk tadi disatukan kedalam mangkuk
3. Masukan santan, kerisik, lada dan bawang yang dihiris tadi kedalam mangkuk.
4. Masukan garam, ajinomoto, gula secukup rasa dan masukan jus limau
5. Semua bahan-bahan tadi disatukan dan digaul sehingga rata
6. Sedia untuk dihidangkan.