Bahan A
1 ikat pucuk paku - direbus dan toskan
200 gm tauge - direbus dan toskan
4 biji limau kasturi - diambil jusnya
2 biji bawang besar- dihiris
2 biji cili merah - dihiris
1 bunga kantan - dihiris
3 biji cili padi - dihiris
Bahan B
1/2 biji kelapa - digoreng tanpa minyak hingga garing dan di ramas (kerisek)
2 biji cili merah
10 biji cili padi - ikut cita rasa anda
Sedikit belacan
50 gm udang kering
Garam dan gula secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Tumbuk lumat cili merah, cili padi, belacan dan udang kering
2. Masukkan semua Bahan A ke dalam mangkuk dan gaulkan sama rata manakal bawang besar dipotong bulat dan nipis
3. Seterusnya masukkan Bahan B beserta dengan garam dan gula secukup rasa.