skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Laman utama

resepi online

http://picasion.com

Air Kausar

|

Bahan-bahan:

2 cawan gula
6 butir getah anggur - direndam semalaman, buangkan kekotoran dan ditapis.
10 butir kembang semangkuk - direndam semalaman buangkan biji dan kulit.
1 sudu besar biji selasih - direndam dalam air panas hingga ia mengembang.
100 gm kismis
1 tin susu cair (sejat) - (410 g)
6 cawan air
1 sudu teh essen pisang

Cara menyediakan:
1) Didihkan 2 cawan gula dalam 3 cawan air. Masukkan 1 helai daun pandan, hingga larut gulanya.
2) Dalam sebuah mangkuk besar, masukkan katira, kambang semangkuk, kismis dan biji selasih. Tuangkan air gula, air susu dan essen pisang. Dikacau rata.
3) Masukkan ketulan air batu atau air batu yang dihancurkan dan dihidangkan.

0 ulasan
0 Responses

« Catatan Terbaru Catatan Lama »
Langgan: Catat Ulasan (Atom)

Mengenai Saya

Unknown
Lihat profil lengkap saya

Jom Solat

Dikuasakan oleh Blogger.

Carian:

PALING POPULAR

Blog Archive

  • ►  2014 (38)
    • ►  Mac (3)
    • ►  Februari (12)
    • ►  Januari (23)
  • ▼  2013 (92)
    • ►  November (16)
    • ►  Oktober (8)
    • ▼  September (21)
      • Laham Mandhi
      • Bahulu Tradisional
      • Putu Bambu
      • Kueh Sagu
      • Kueh Lopes
      • Laksam Terengganu
      • Sup Kambing
      • Ketam Bercili
      • Laksa Johor
      • Kari Kepala Ikan
      • Ayam Penyet
      • Mee Kari Kapitan
      • Bengkang Daging
      • Red Velvet White Chocolate Chips
      • Garlic Sauce
      • Lamb Chop
      • Butter Prawn
      • Ikan Bakar Tomyam
      • Jus Avocado
      • Tepung Pelita
      • Air Kausar
    • ►  Ogos (47)

widgets

Anda Pelawat Ke..

hits counter

Copyright (c) 2010 resepi online. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.