skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Laman utama

resepi online

http://picasion.com

Garlic Sauce

|

 Bahan-bahan:
1. 6 ulas bawang putih dicincang
2. 1/4 sudu kecil garam
3. 1 cawan minyak canola
4. 1/4 cawan jus lemon
5. 2 putih telur sejuk

 Cara menyediakan:
1. Dalam pemproses makanan menambah bawang putih cincang, mula pemproses dan perlahan-lahan menambah minyak dan jus lemon seli mereka sehingga hilang, mengikis bawah sisi bersela.
2. Tambah 2 putih telur sejuk manakala pemproses mengadun sehingga anda mencapai konsisten mayonis.
3. Hidangkan dengan ayam atau daging dan tutup dan menyejukkan selebihnya.
4. Simpan dalam peti sejuk sehingga 1 minggu di dalam bekas tertutup.

0 ulasan
0 Responses

« Catatan Terbaru Catatan Lama »
Langgan: Catat Ulasan (Atom)

Mengenai Saya

Unknown
Lihat profil lengkap saya

Jom Solat

Dikuasakan oleh Blogger.

Carian:

PALING POPULAR

Blog Archive

  • ►  2014 (38)
    • ►  Mac (3)
    • ►  Februari (12)
    • ►  Januari (23)
  • ▼  2013 (92)
    • ►  November (16)
    • ►  Oktober (8)
    • ▼  September (21)
      • Laham Mandhi
      • Bahulu Tradisional
      • Putu Bambu
      • Kueh Sagu
      • Kueh Lopes
      • Laksam Terengganu
      • Sup Kambing
      • Ketam Bercili
      • Laksa Johor
      • Kari Kepala Ikan
      • Ayam Penyet
      • Mee Kari Kapitan
      • Bengkang Daging
      • Red Velvet White Chocolate Chips
      • Garlic Sauce
      • Lamb Chop
      • Butter Prawn
      • Ikan Bakar Tomyam
      • Jus Avocado
      • Tepung Pelita
      • Air Kausar
    • ►  Ogos (47)

widgets

Anda Pelawat Ke..

hits counter

Copyright (c) 2010 resepi online. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.