skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Laman utama

resepi online

http://picasion.com

Kueh Sagu

|

Bahan-Bahan:
Bahan A:
Sagu
Air (ikut sukatan sendiri)
Pewarna merah atau hijau.
Gula (agak2 manis)

Bahan B:
Kelapa parut putih sahaja (letak sedikit garam)

Cara menyediakan:
1. Sagu dibersihkan dan ditoskan air
2. Masukkan sagu dalam kuali bersama dengan air, gula dan nyalakan api.
3. Kacau sehingga sagu likat atau kental.
4. Masukkan dalam loyang dan sejukkan sebelum disimpan di dalam peti ais.

Cadangan Hidangan:
Potong dan gaulkan dengan kelapa.

0 ulasan
0 Responses

« Catatan Terbaru Catatan Lama »
Langgan: Catat Ulasan (Atom)

Mengenai Saya

Unknown
Lihat profil lengkap saya

Jom Solat

Dikuasakan oleh Blogger.

Carian:

PALING POPULAR

Blog Archive

  • ►  2014 (38)
    • ►  Mac (3)
    • ►  Februari (12)
    • ►  Januari (23)
  • ▼  2013 (92)
    • ►  November (16)
    • ►  Oktober (8)
    • ▼  September (21)
      • Laham Mandhi
      • Bahulu Tradisional
      • Putu Bambu
      • Kueh Sagu
      • Kueh Lopes
      • Laksam Terengganu
      • Sup Kambing
      • Ketam Bercili
      • Laksa Johor
      • Kari Kepala Ikan
      • Ayam Penyet
      • Mee Kari Kapitan
      • Bengkang Daging
      • Red Velvet White Chocolate Chips
      • Garlic Sauce
      • Lamb Chop
      • Butter Prawn
      • Ikan Bakar Tomyam
      • Jus Avocado
      • Tepung Pelita
      • Air Kausar
    • ►  Ogos (47)

widgets

Anda Pelawat Ke..

hits counter

Copyright (c) 2010 resepi online. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.