Bahan-bahan:
100 gm buah kana
100 gm buah ceremai
100 gm buah plum
100 gm halwa mangga
100 gm buah pala
100 gm jeruk limau
Bahan dikisar:
500 gm bawang kecil
10 ulas bawang putih
10 cm halia
100 gm cili kering3 s/b rempah kari ikan
3 s/b tomato puri
400 gm minyak
400 gm gula pasir
100 gm jem strawberry
1 botol kecil cuka
Cara menyediakan:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan dikisar dan sehingga wangi, garing dan naik minyak.
2. Masukkan gula dan cuka dan biarkan reneh sehingga naik minyak lagi.
3. Masukkan semua buah campur, jem strawberry dan masakkan lagi sehingga naik minyak dan pekat.
4. Sejukkan baru dimasukkan dalam bekas kering.
5. Tabur biji bijan bila nak dihidangkan.