skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Laman utama

resepi online

http://picasion.com

Bahulu Gulung Sempoi

|

Bahan-bahan:

20 biji telur
600 gram gula halus
200 gram minyak masak
1 kg tepung gandum
Jem nenas

Cara menyediakan:
1. Pukul gula bersama telur hingga kembang.
2. Masukkan tepung sedikit demi sedikit. Kacau rata.
3. Sapu acuan bahulu gulung (acuan yang besar dan lebar) dengan minyak dengan menggunakan daun pandan.
4. Tuang sedikit adunan di dalam acuan. Ratakan sehingga tebalnya 1.5 cm tinggi.
5. Bakar dengan menggunakan api atas dan bawah. Setelah kekuningan, angkat.
6. Kemudian sapukan jem di atasnya dan gulung.
7. Balut bahulu gulung dengan kertas surih/kertas minyak dan simpan.

0 ulasan
0 Responses

« Catatan Terbaru Catatan Lama »
Langgan: Catat Ulasan (Atom)

Mengenai Saya

Unknown
Lihat profil lengkap saya

Jom Solat

Dikuasakan oleh Blogger.

Carian:

PALING POPULAR

Blog Archive

  • ▼  2014 (38)
    • ►  Mac (3)
    • ▼  Februari (12)
      • Bahulu Gulung Sempoi
      • Nasi Bukhari Ayam
      • Popiah Goreng
      • Talapia Salai Masak Yogurt
      • Sambal Ikan Bilis Petai
      • Makaroni Goreng
      • Membuat Cendol Pandan
      • Bolognese Lasagna
      • Puding Batik Sedap
      • Gulai Daging Beriani
      • Sup Kambing Mamak
      • Ayam Masak Merah Berempah
    • ►  Januari (23)
  • ►  2013 (92)
    • ►  November (16)
    • ►  Oktober (8)
    • ►  September (21)
    • ►  Ogos (47)

widgets

Anda Pelawat Ke..

hits counter

Copyright (c) 2010 resepi online. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.