skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Laman utama

resepi online

http://picasion.com

Ketam Bercili

|

Bahan-bahan:
1/2 kg ketam - dibersihkan

Bahan dikisar:
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
2 tangkai cili merah

Bahan lain:
2 sudu besar cili kisar
3 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tomato
1 1/2 sudu besar gula
sedikit belacan

Cara menyediakan:
1. Panaskan 3 sudu besar minyak dalam kuali. Tumis bahan kisar hingga wangi.
2. Masukkan cili kisar dan tumis hingga pecah minyak.
3. Tambahkan 1/2 cawan air. Masukkan sos cili, sos tomato dan sedikit belacan.
4. Masukkan ketam didihkan. Masukkan gula dan kacau kuah hingga pekat.
5. Tutup api, ketam bercili sedia untuk dihidangkan.

0 ulasan
0 Responses

« Catatan Terbaru Catatan Lama »
Langgan: Catat Ulasan (Atom)

Mengenai Saya

Unknown
Lihat profil lengkap saya

Jom Solat

Dikuasakan oleh Blogger.

Carian:

PALING POPULAR

Blog Archive

  • ►  2014 (38)
    • ►  Mac (3)
    • ►  Februari (12)
    • ►  Januari (23)
  • ▼  2013 (92)
    • ►  November (16)
    • ►  Oktober (8)
    • ▼  September (21)
      • Laham Mandhi
      • Bahulu Tradisional
      • Putu Bambu
      • Kueh Sagu
      • Kueh Lopes
      • Laksam Terengganu
      • Sup Kambing
      • Ketam Bercili
      • Laksa Johor
      • Kari Kepala Ikan
      • Ayam Penyet
      • Mee Kari Kapitan
      • Bengkang Daging
      • Red Velvet White Chocolate Chips
      • Garlic Sauce
      • Lamb Chop
      • Butter Prawn
      • Ikan Bakar Tomyam
      • Jus Avocado
      • Tepung Pelita
      • Air Kausar
    • ►  Ogos (47)

widgets

Anda Pelawat Ke..

hits counter

Copyright (c) 2010 resepi online. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.